2015. február 9., hétfő

Mézes zabpehelygolyó


A Kifőztük Magazin februári számában jelent meg Hankka mézes zabpehelygolyója, ami nagyon megtetszett. Nem csak hogy egy finom sütés nélküli édesség, de még egészséges, és könnyen elkészíthető is. :)
Nekem nem volt kávékivonatom, ezért 2 teáskanál instant kávét használtam helyette, de nem nagyon érződött rajta a kávé íze. Ezt leszámítva nagyon finom lett, csak ajánlani tudom a "golyó" kedvelőknek. ;) 

Hozzávalók:

- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 tk instant kávé
- 20 dkg kis szemű zabpehely
- 4 dkg darált dió
- 2 ek kakaó
- 3-4 ek méz

+ Hempergetéshez: - kb. 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A tejet a vajjal lábasba tesszük, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen fel olvad. Hozzáadjuk az instant kávét és felforrósítjuk.

Egy nagyobb tálba szórjuk a zabpelyhet, diót és kakaóport, majd elvegyítjük. Rácsurgatjuk a mézet, hozzáöntjük a forró vajas tejet és összeforgatjuk. Hagyjuk kihűlni.

Ezután a masszából nedves kézzel falatnyi golyókat formázzunk, majd egyenként kókuszreszelékben forgatjuk.

Én 13 grammos golyókat formáztam és így 37 darab golyó lett.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós finom golyók lehetnek! Jó hogy elkészítetted mert elkerülte volna a figyelmemet pedig nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Ahogy elnézem meg olvasom, mindenképpen megér egy próbát! :-)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de szép kis golyók, biztosan finom is! Viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés