2015. április 24., péntek
Csokoládés-diós keksz + Blogkóstoló 22. forduló
Máris eljött a blogkóstoló 22.fordulója, a háziasszony pedig Bogi, a Vöröskaktusz blog írója. Konyhavirtuózt kaptam páromul a sorsolás után, kinél igencsak nagy volt a választék, ezért hogy megkönnyítsem a dolgom, leszűkítve a kínálatot, a kekszeket néztem át. Volt bőven ez is, úgy hogy nem mondhatom, hogy túl könnyű lett volna a dolgom, de végül ezt a csokoládés-diós kekszet választottam. Minden hozzávaló megvolt itthon, könnyűnek bizonyult, és a végeredmény is nagyon finom volt. :) Ebből az adagból nekem 25 darab 20 grammos keksz lett.
Konyhavirtuóz, köszönjük a keksz receptet, nagyon nagy sikere volt. :)
Bogi, neked pedig jó munkát az összefoglaló megírásához! :)
Hozzávalók:
- 14 dkg liszt
- 2 dkg kakaó
- 1 tojás
- 8 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg dió
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- késhegynyi fahéj
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, sót, fahéjat és a kakaót egy tálba szitáljuk, és a durvára vágott dióval együtt elvegyítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és kihabosítjuk. Több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és egyneművé keverjük, végül pedig a kisebb darabokra vágott csokit is beledolgozzuk a masszába.
A kész masszát folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután a tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk egymástól 2-3 cm-re. Tenyerünkkel, vagy egy széles talpú pohárral lelapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kemény és száraz lesz a keksz. A sütőből kivéve még puhák a kekszek, de ahogy hűlnek, úgy megkeményednek.
A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Címkék:
blogkóstoló,
csokis keksz,
diós keksz,
étcsoki,
étcsokoládé,
kakaó,
kakaós keksz,
keksz
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szeretném! :)
VálaszTörlésElhiszem, mert mi is szerettünk. :)
TörlésJól néznek ki, finomak lehetnek! Nekem most éppen darált dióm van lehet hogy a darabolt dió jobb lenne hozzá?
VálaszTörlésNyugodtan tehetsz bele darált diót, szerintem úgy is jól működik. :)
TörlésJaj, de szépek és csokisak ezek a kekszek! Tetszenek! :) Gurítasz erre pár darabot?
VálaszTörlésköszönöm! Természetes igen, nyithatod az ablakot. ;)
TörlésCsodás csokis korongok, ide vele, nekünk is belőle! :-))
VálaszTörlésRendszeres olvasód vagyok. Most én hívlak hozzám. Nagyon tetszenek a receptek. Most egy játékot indítottam a blogomon. Szép nyereménnyel. Régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell megosztani. www.korsocska.blogspot.hu Szeretettel várlak.
VálaszTörlésÖrülök hogy ízlett, szépségesek lettek!
VálaszTörlés