2015. április 14., kedd

Köménymagos kockák


A sok édes után jöjjön most egy finom sós rágcsa. :) A recept Frank Júlia Vendégségben (Házi vendégvárás - vendéglátás) könyvéből való, amit még egy előző szakácsmustra fordulója során találtam. A recept tökéletes, csak elég kevés lesz belőle (1 tepsinyi), így jobb ha dupla adagot készítünk.

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 1 csapott mk őrölt fekete bors
- 2 tk őrölt köménymag
- 12 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 4 ek tejföl

Lekenni: - 1 tojásfehérje

Tetejét megszórni: - 1-2 ek köménymag

Elkészítés:

A lisztet, sót, őrölt fekete borsot és köménymagot egy tálba szórjuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a két tojássárgát és összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.

Egy sütőpapíron fél ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott lapot átemeljük a sütőpapírral együtt a tepsire, ha szükséges levágjuk a lelógó széleket, majd derelyevágóval 4 cm-es négyzeteket vágunk.

Lekenjük a villával enyhén felvert tojásfehérjével és megszórjuk köménymaggal.

A levágott tésztadarabkákat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk  és felvágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése