Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 1 csapott mk őrölt fekete bors
- 2 tk őrölt köménymag
- 12 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 4 ek tejföl
Lekenni: - 1 tojásfehérje
Tetejét megszórni: - 1-2 ek köménymag
Elkészítés:
A lisztet, sót, őrölt fekete borsot és köménymagot egy tálba szórjuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a két tojássárgát és összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.
Egy sütőpapíron fél ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott lapot átemeljük a sütőpapírral együtt a tepsire, ha szükséges levágjuk a lelógó széleket, majd derelyevágóval 4 cm-es négyzeteket vágunk.
Lekenjük a villával enyhén felvert tojásfehérjével és megszórjuk köménymaggal.
A levágott tésztadarabkákat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és felvágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése