A joghurtos minikuglófnál említettem, hogy a tésztája annyira ízlett, hogy felhasználtam egy másik süti alapjául is. Íme, ezek a tortácskák készültek egy finom tejcsokis tejfölkrémmel. Ezt is nagyon egyszerű elkészíteni, és a díszítésnek köszönhetően még az ünnepi asztalon is megállja a helyét. :)
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg vaj
- 9 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl natúr joghurt
Hozzávalók a krémhez:
- 7 dkg tejcsokoládé
- 1,5 dl 20%-os tejföl
Elkészítés:
Egy összehajtott gézre vagy sűrű szövésű anyagra borítjuk a tejfölt. Összecsomózzuk, ráakasztjuk egy fakanál nyelére és egy mélyebb lábasra tesszük. Amíg elkészítjük a pitéket, addig hagyjuk csöpögni. Esetleg, ha hígabb lenne a tejföl, akkor egy kicsit hosszabb időre is odatehetjük csöpögni, kb. 1-2 órát.
A lisztet, sütőport és sót és egy tálba szitáljuk, elvegyítjük.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és kihabosítjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat is, majd felváltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, és egyneművé keverjük.
A szilikonos mini pite formákat egy tepsire rakosgatjuk, majd a elosztjuk a masszát a formákba.
Előmelegített sütőben, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
A kész sütiket a formával együtt rácsra helyezzük és 5 percet pihentetjük, majd kivesszük a formákból, és teljesen kihűtjük.
A lecsöpögtetett tejfölt kihabosítjuk a gőzfürdőn megolvasztott tejcsokival, majd a sütiket díszítjük vele. A krémet csak simán rá is lehet kanalazni a tortácskákra, majd elsimítani, de én egy kicsit ünnepibb hangulatban voltam, így díszítettem. :)
Tetejüket enyhén megszórjuk porcukorral.
Szép kis tortácskákat sütöttél! Igazi ünnepi édesség :-)
VálaszTörlésNagyon kellemes, boldog húsvétot kívánok Neked és kedves családodnak!
Nagyon mutatós tortácskáid lettek, biztos finomak is voltak! :)
VálaszTörlés