Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 70 g cukor
- 20 g lenmag
- 30 g szezámmag
- 50 g napraforgómag
- 60 g zabpehely
- 40 g darált dió
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a zabpelyhet és a magokat.
A tojásfehérjéből a sóval együtt közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy kemény habot nem kapunk.
Ezután beleszórjuk a magkeveréket, és egy kanállal összekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és nagyon vékonyan lekenjük olajjal. Diónyi halmokat rakunk a magos masszából, majd egy olajos kanál hátával sima körökké kenjük.
170 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük a korongokat.
A sütőből kivéve tepsibe hagyjuk kihűlni, majd egy éles kés segítségével leválasszuk a korongokat a sütőpapírról.
Ötlet innen.
Ez aztán fincsi lehet! Tetszetős recept! :)
VálaszTörlés