2019. február 12., kedd

Sült paprikás csicseriborsókrém


Van még pár csomag fagyasztott sült paprika a mélyhűtőben, és gondoltam kipróbálom ezt a Neánál látott sült paprikás csicseriborsókrémet. Úgyis szeretjük a különféle házilag készített szendvicskrémeket, és biztos voltam, hogy ez is kedvünkre való lesz. Az eredeti recepttől eltértem egy keveset, nekünk nagyon ízlett ez a változat is.
Gyorsan az asztalra varázsolható ez a szendvicskrém, ha valami finomat és egészségeset szeretnénk reggelire vagy vacsorára. Mi frissen sült teljes kiőrlésű magvas kenyérrel fogyasztottuk, és zöldségeket kínáltam mellé. Finom, laktató és egészséges is.

Hozzávalók:

- 26 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 1 cikk fokhagyma
- 1 ek paradicsompaszta
- 4 db sült kápia paprika (26 dkg)
- 15 dkg sűrű görög joghurt
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 1 tk chilipehely
- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Ha friss paprikát használunk, akkor előbb megmossuk és szárazra töröljük a paprikákat, majd sütőlapon vagy a sütőben megsütjük. Ha jól megsült, megsózzuk, letakarjuk és félretesszük 10-15 percre, így sokkal könnyebben lehet majd lehúzni a héját.
Ha már annyira meghűlt, hogy megtudjuk fogni, akkor a vizes kagyló fölött a száránál megfogjuk a paprikát és meghámozzuk. Közben a vízsugár alá lógatjuk, így sokkal könnyebben és jobban megtudjuk tisztítani az égett héjtól.

Mivel én fagyasztott sült paprikát használtam, megvártam amíg teljesen kiolvadt, majd mindegyiket kimagoztam és egy szitában tettem, hogy lecsepegjen.

Leöntjük a csicseriborsó levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük és hagyjuk lecsepegni.

Minden hozzávalót egy magas falú edénybe teszünk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Azonnal is fogyasztható, de érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp: Ha nincs csicseriborsód, de mégis szeretnél sült paprika krémet készíteni, itt találsz receptet hozzá.

Más sült paprikás receptek:

Sült paprikás galuska, paradicsomos csirke combbal
Szélesmetélt sült paprika szósszal és szalonna pörccel

3 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbálom, nagyon tetszik. Amúgy is szeretem a kencéket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos fog ízleni, mert nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! :)

      Törlés
  2. Ez nagyon finom lehet, és jól is néz ki :-)

    VálaszTörlés