Hozzávalók:
- 30 dkg friss sárgarépa
- 10 dkg friss petrezselyemgyökér
- 1 kisebb karfiol (50 dkg tisztán mérve)
- 15 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 1 vöröshagyma
- só, (bors) ízlés szerint
- 2 l víz
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, majd felkarikázzuk egyforma vastagságúra.
A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk.
A hagymát megpucoljuk és félbe vágjuk.
A vizet lábasba öntjük és felmelegítjük. Amikor már kezd gyöngyözni a víz, beletesszük a felvágott répákat és hagymát, sózzuk, majd 5 percig főzzük.
Ezután a rózsáira szedett karfiolt is beletesszük, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Ha már roppanósra puhultak a zöldségek, a borsót is hozzáadjuk, főzzük még pár percig, majd megszórjuk petrezselyemzölddel.
Lehúzzuk a tűzről, megkóstoljuk és ha szükségét érezzük utánaízesítünk sóval, borssal.
Ezután a rózsáira szedett karfiolt is beletesszük, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Ha már roppanósra puhultak a zöldségek, a borsót is hozzáadjuk, főzzük még pár percig, majd megszórjuk petrezselyemzölddel.
Lehúzzuk a tűzről, megkóstoljuk és ha szükségét érezzük utánaízesítünk sóval, borssal.
Nagyon finom lehet, mi is szeretjük ezeket a könnyed zöldséges leveseket 😀
VálaszTörlésA legfinomabbak, főleg ha jó az alapanyag. :)
TörlésDe szeretem én is ezt a levest guszta! Én sem szoktam semmi rántást vagy habarást zöldséglevesre tenni, bár én van mikor nokedlit vagy kockatésztát teszek bele:)
VálaszTörlésIgen, én is szoktam gazdagítani nokedlivel, úgy is nagyon finom. :)
Törlés