2011. július 22., péntek

Spagetti paradicsomszósszal


Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése. Amíg megfő a spagetti, elkészül a paradicsomos szósz és már lehet is tálalni. Nagyon jó amikor nincs nagyon kedvünk főzni, vagy már nagyon éhes vagy de nincs semmi a hűtőbe :P

Hozzávalók:

- 25 dkg spagetti
- 1 nagyobb fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml viz
- 250 ml sűrített paradicsom konzerv (friss nem volt itthon)
- só, bors
- 1 tk oregano

Elkészítés:

Odatesszük melegedni a spagetti megfőzéséhez a vizet, majd sót, olajat és egy kis oreganot tesszünk bele, majd amikor a víz kezd főnni beletesszük a spagettit.

Amíg fő a spagetti elkészítjük a szószt.

A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra felvágjuk, majd egy kis olajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk kevés sóval, borssal majd a vizet hozzáadva takaréklángon egy pár percik főzzük. Beletesszük a sűrített paradicsom konzervet, az átnyomott fokhagymákat és összeforraljuk.

Öntsük rá az előre megfőzött spagettire.

4 megjegyzés:

  1. Guszta szeretem nagyon én is a spagettit különböző szószókkal! Valóban nem nagyon munkaigényes!

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek. Így ahogy van, jöhet. ;D

    VálaszTörlés
  3. hat meg ha a szoszba tennel egy kis daralt hust, az az igazi

    VálaszTörlés