Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 14 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 tk rumaroma
- 9 dkg étcsoki
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálba szórjuk.
A tojást a tejjel és a rumaromával elkeverjük, majd a a száraz hozzávalókhoz öntjük és egyneművé keverjük.
A masszát kivajazott, lisztezett hosszúkás formába öntjük, tetejét elsimítjuk majd rászórjuk a kisebb darabokra vágott/tördelt csokit.
Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A dió és a csoki mindig jó párosítás.
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem azokat a süteményeket, melyeknek a tésztájában van darált dió, mert olyan jó szerkezetű tőle a tészta.
Hirtelen felindulásból nagyon finomat sütöttél. :))
Nagyon jól sikerült, látszik a belsején, én is felvágtam volna még melegen:) Szép hétvégét nektek:)
VálaszTörlésÉn is imádom mindkettőt, a diót és a csokit is :)
VálaszTörlésFantasztikus ízkombináció és fantasztikus végeredmény! :)
VálaszTörlésLehet ilyen finomságnál megvárni amíg kihűl?! :)
VálaszTörlésJól kitaláltad, nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlés