Hozzávalók a tésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 2 lereszelt (teniszlabda nagyságú) alma
- 2 dl joghurt
- 14 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tk fahéj
- 8 dkg darált dió
+ 3-4 darab alma
+ Tepsi kikenéséhez:
- kb. 2 dkg vaj
- 3-4 ek (barna)cukor
Elkészítés:
Egy 23x29cm-es tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk jó bőven barnacukorral (alját és oldalát is).
Az almákat megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházukat kivájjuk, majd felvágjuk vékony szeletekre.
A kivajazott és cukrozott tepsi alját cserépszerűen kirakjuk az almaszeletekkel.
A tojásokat a cukrokkal és csipet sóval jó habosra keverjük, addig amíg kifehéredik és megnő a térfogata.
Állandó kevergetés mellett, több részletben, hozzácsurgatjuk a megolvaszott és kihütőtt vajat, majd a kislyukú reszelőn lereszelt almát és a joghurtot.
Végül a sütőporral, fahéjjal és dióval elkevert lisztet is belekeverjük.
Az almával kirakott tepsibe kanalazzuk a masszát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ahogy kivettük a sütőből 1-2 percet pihentetjük, majd rácsra borítjuk és kihűtjük. Nem érdemes többet hagyni a tepsibe, mert a karamell kihűl és akkor az alma beleragad a tepsi aljába.
Ha kihűlt, tetszés szerint szeleteljük.
Ez nagyon finom és egyszerű! Én is szoktam készíteni (csak én kerek formában). Kérhetek egy szeletkét? :))
VálaszTörlésArany középútnak: legközelebb legyen almás-banános... ;-) Engem mindkettőre meghívhatsz! :-D
VálaszTörlésNagyon guszta! Nem tudnék dönteni, hogy almás vagy banános, mert mindkettőt szeretem :)
VálaszTörlésTetszett a banános is, és almával készítve is nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésIsteni finom süti,nálunk pillanatok alatt elfogyott és már sütnöm is kell a 2.adagot! Egyszerű és gyors,biztos gyakori süti lesz nálunk. Köszönöm a receptet 😃
VálaszTörlésKedves Dia, nagyon örvenek, hogy nektek is ízlett a süti! :) Köszönöm a visszajelzést!
Törlés