2014. október 6., hétfő

VKF! 67. forduló: A kelt tészta ezer arca


Az előző forduló háziasszonya, Süni, felkért hogy nem volna-e kedvem lebonyolítani a VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) következő, 67. fordulóját. Egy kicsit meglepődtem a felkérésnek, és eleinte nem voltam benne biztos, hogy el szeretném vállalni, hisz eddig még nem volt alkalmam hasonló játékban részt venni háziasszonyként. Mivel megtiszteltetésnek éreztem a  felkérést, ezért belevágtam és ezúttal is köszönöm a bizalmat és a felkérést! :)

Mivel a játék ilyen sok fordulót megért, gondolom sokaknak már nem kell bemutatni, hogy mi a játék lényege és célja. Ha esetleg valaki nem ismeri, vagy még nem vett részt a játékban, néhány sornyi idézet a játék kigondolójától, Chili&Vanilia-tól: "Egy nagy virtuális kulináris játék, amely összekapcsolná azokat a blogokat, amelyekben alapvetően a gasztronómia iránti szenvedély a közös. A nemzetközi gasztroblog-világban jól működő alapötletből kiindulva, egy olyan virtuális „rendezvény”, amelynek keretében a magyar gasztroblogolók bizonyos – a rendezvény mindenkori házigazdája (játékmestere) által kitalált és meghatározott témában készítenek el egy ételt, és ezt egy bizonyos kijelölt napon megosztják a blogjukon. A téma lehet pl. hozzávaló, elkészítési mód, régió, alkalom, lehet vicces, praktikus, (szívatós). Így mondjuk egy adott napon az összes résztvevő blogon pl. csábító/vegán/belsőségből készülő/menza hangulatú/narancssárga színű ételrecept jelenik meg. Hangsúlyozottan nem verseny, nincs rangsor, nincs győztes és nincs nyeremény.
Ahogy a fenti leírás is megjegyzi, illetve kiemeli, a játéknak tárgyi nyereménye nincs, de ha végig nézzük az előző 66 forduló tematikáját, illetve összefoglalóit, nagyon sok hasznos tanácsot, ötletet és természetesen új receptet tanulhatunk, ami azt gondolom, hogy a legfőbb nyeresége ennek a játéknak.

A felkérést követően nyomba volt egy ötletem a témával kapcsolatosan, gyorsan leellenőriztem az előző fordulók tematikáját (amit Select Food Alíz szedett egy csokorba itt), így biztos volt, hogy az általam nagyon kedvelt kelt tésztára esik a választásom.

Szóval a  67. VKF! forduló témája: A KELT TÉSZTA EZER ARCA!

A fantáziátokra van bízva, hogy éppen sós, édes, töltött vagy csak sima tésztát készítettek, illetve, egyszerűen megformázva, gömbölyítve, feltekerve, összefonva, vagy valami mutatósabb, "díszesebb" kivitelezést választotok.

Azok akik részt szeretnének venni ebben a fordulóban, azok 2014. november 2-9 között tegyék közzé a blogon az elkészített finomságok receptjét, majd küldjék el a blogbejegyzés linkjét és egy képet a következő email címre: abroszra.valo@gmail.com.
Azok is részt vehetnek a játékban, akik nem vezetnek blogot, viszont kedvük lenne a fenti témában elkészíteni valamit. Ebben az esetben várok egy képet és egy rövid leírást az előbb említett email címre.

Azt gondolom, hogy minden információt leírtam amit ehhez a fordulóhoz tudni kell, de ha mégis akad bármilyen jellegű kérdés, nyugodtan írjatok és megpróbálok válaszolni a legrövidebb időn belül.

Végszó helyett, Vigyázz! Kész! Főzz! Hajrá Mindeni! :)

11 megjegyzés:

  1. A kedvenc témám :-) Mindenképpen jövök :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméltem is, hogy játszol Te is! :) Kíváncsian várom, hogy milyen szépségeset alkotsz majd! :)

      Törlés
  2. Szeretem ezt a játékot is bár nem mindegyikben vettem részt! Mivel a kelt tésztát szeretem így remélem nem jön semmi közbe és a határidőre elkészítek valamit:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bízom benne, hogy időben tudsz majd készíteni valami finomságot! :)

      Törlés
  3. Bár még nem vettem részt ebben a játékban, most hogy felhívtad rá a figyelmemet, én is jelentkezek! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a meghívást, jövök :)

    VálaszTörlés
  5. Én is nagyon szeretem a kelt tésztákat! Rám is számíthatsz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök. :) Kíváncsian várom, hogy milyen finomságot készítesz majd.

      Törlés
  6. Köszi, hogy szóltál! Elbambultam, és lemaradtam a kiírásról. :)
    Elküldtem mailben a linket és a képet is. :)

    VálaszTörlés