2021. január 8., péntek

Csokoládés gesztenyegolyó


Egy kis malőr történt a konyhába, ugyanis ez a csokoládés gesztenyegolyó egy elrontott gesztenyekrémből született. Gesztenyekrémes piskótatekercset szerettem volna készíteni, de a sietség és figyelmetlenség miatt a krém annyira megkeményedett, hogy lehetetlen lett volna rákenni a piskótára. Félretettem egy kis időre, hogy nyugodjak le (mert ilyenkor azért felmegy a vérnyomás egy kicsit :D ) .... majd jött az újratervezés, hisz semmit nem dobunk ki. Az elrontott krémből csokoládés gesztenyegolyó lett, a piskótatekercsben pedig erdei gyümölcsös krém került (jön a recept is). Végül minden jól sült el, egy süti volt tervezve, és helyette két finom desszert készült. Azt kívánom, hogy mindig csak ilyen hibák történjenek a konyhába, amikor a végeredmény még jobb lesz mint a tervezett, elrontottnak vélt süti vagy étel. :)

Hozzávalók:

- 24 dkg cukrozott gesztenyepüré
- 10 dkg natúr sajtkrém (Philadelphia)
- 12,5 dkg étcsokoládé

Hempergetni: - kb 2 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A gesztenyepürét egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sajtkrémet, és egyneművé elkeverjük.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a gesztenyés masszához, és simára keverjük.

Ha túl lágy lenne a massza, és nem lehet formázni, akkor takarjuk le folpack-al és tegyük hűtőbe kb. 1 órára vagy addig, ameddig formázható állagú lesz.

Ezután a masszából kis golyókat formázunk, majd egyenként kókuszreszelékben forgatjuk.

Jól záródó dobozba rakosgatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A fent megadott adagból 24 db 16 grammos csokoládés gesztenyegolyó lett.

6 megjegyzés:

  1. Nem hiába szól úgy a mondás, hogy minden rosszban van valami jó 😁. Így legalább létrehoztál egy új finomságot! Nagyon jól néznek ki 😁.

    VálaszTörlés
  2. A probléma megoldva és még így több is lett az édességből min gondoltad! Sokszor jártam már én is így. Guszták és biztos finomak is voltak a golyók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztük, de egy kis tapasztalattal a hátunk mögött és kreativitással, sok mindent megoldunk. :)

      Törlés