Mivel szilveszterre készültek ezek a háromsajtos kekszek, próbáltam négylevelű lóhere formát adni nekik, de bármilyen kiszúrót használhatunk, sőt rudakat is formázhatunk a tésztából. Nagyon finom volt, az utóbbi idők legfinomabb sajtos keksze, amit készítettünk. Szégyen vagy nem, de annyira ízlett, hogy csak 5 darab maradt szilveszter éjszakájára, pedig csak előző nap sütöttük. :D A karácsonyi édes sütemények után, nagyon jól esett ez a finom sajtos keksz, csak kár gyorsan elfogyott. :)
Hozzávalók:
- 5 dkg darált olajos magkeverék (dió, kesudió, földimogyoró, mandula)
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg kockára vágott hideg vaj
- 6 dkg reszelt sajtkeverék (Mozzarella, Edam, Cedar)
- kb. 5 dkg görög joghurt
Tetejét lekenni: - 1/2 enyhén felvert tojásfehérje
Tetejét megszórni: - szezámmag
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy keverőtálba mérjük, és elvegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat. Rászórjuk a reszelt sajtkeveréket, és összegyúrjuk annyi joghurttal, hogy összeálljon a massza.
Folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk a tésztát.
Ezután enyhén lisztezett felületen kb. 0,3-0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszúrjuk. Én a legkisebb szív alakú kiszúrót használtam, majd 4-4-et sütőpapíros tepsin egymással szembe helyeztem, egy kicsit össze is nyomtam a csücskénél, kialakítva így a négylevelű lóhere formát.
Lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével majd megszórjuk szezámmaggal.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A tepsibe hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen záródó dobozba tároljuk.
De szép mutatósak lettek, és persze nagyon finomak is 😋
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésUh, nagyon finomak voltak. A tegnap újra megsütöttem. :D
De szépek! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés