Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg vaj
- 7 dkg méz
- 1 tojás
- szükség esetén 1-2 ek víz
Díszíteni: - kb. 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a sót és a sütőport egy nagyobb tálba mérjük, és összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg vajat, majd kisebb fészket alakítunk ki a közepében. Beletesszük a mézet és az egész tojást, és egyneművé dolgozzuk. (Szüksége esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy vízzel).
Megj.: Ha nem állna össze a massza adjunk hozzá egy kevés vizet.
Ezután folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett felületen egyenként kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.
Így járunk el a másik tésztadarabbal is.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!)
A sütőből kivéve 5 percet a tepsin pihentetjük, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
A kihűlt kekszek egyik sarkát mártsuk vízgőz fölött olvasztott étcsokoládéba, majd tegyük sütőpapírra száradni őket.
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Szívesen eszegetném! :)
VálaszTörlésÉn is 😆😊!
VálaszTörlésÉn is szívesen eszegetném veletek együtt, de sajnos, már egy morzsa sincs belőle. :)
VálaszTörlés