Gyakran készítek uzsonnára valami sütemény félét, legtöbb esetben valamilyen muffint vagy banánkenyeret. Általában próbálok gyorsan és könnyen elkészíthető süteményt választani, ami nem igényel sok időt. Ilyen ez a banános uzsonnakenyér is, ami a már megbarnult héjú és megpuhult húsú banán felhasználására is tökéletes választás lehet. Mivel a banán elég édes, így az általában süteményekhez használt cukor mennyiségét akár a felére is csökkenthetjük, és egy kicsit máris egészségesebb lesz. :)
Hozzávalók:
- 5 dkg durum liszt
- 1 csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
- 11/2 tk őrölt fahéj
- 6 dkg pekándió vagy más dióféle
- 5 dkg étcsokoládé pasztilla
- 1 érett banán (90 g)
- 3 tojás
- 7 dkg eritrit
- 3 ek olaj
- 6 ek tej
Tetejére: - 1 banán
Elkészítés:
A liszteket egy edénybe mérjük, majd elkeverjük a sóval, a fahéjjal és a sütőporral.
A pekándiót darabosra vágjuk, majd a csokit is hozzáadva elkeverjük 1 ek liszttel.
A banánt villával pépesítjük.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg kivilágosodik és megnő a térfogata. Tovább keverve hozzáadjuk a pépesített banánt és az olajat.
Spatulára váltunk, és váltakozva hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a tejet. Végül a pekándiót és csokoládét is hozzáforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt 21 x 12 cm-es őzgerinc/kalács formába öntjük a masszát, és tegyük a tetejére a hosszában félbe vágott banánt, egy kicsit belenyomkodva a tésztába.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve, a túllógó sütőpapír segítségével kiemeljük a formából és rácson kihűtjük.
Nagyon guszta lett a kalácsod, finom lehetett, hisz csak finomságok vannak benne. Biztos nekem is ízlene, a banánan a kedvencem 😊.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin! :)
TörlésIsmét egy különleges finomságot készítettél, guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! :)
TörlésBiztos finom, jól néz ki. :)
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésDe jól néz ki, bevetem én is az online suli alatt a lányoknak. :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésBiztos jól fog esni a lányoknak a sok tanulás közben. ;)