2012. október 24., szerda

Brokkolis-karfiolos csirkemell


Hozzávalók:

- 45 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, sárgarépa)
- 50 dkg csirkemell
- só, bors, fűszerpaprika
- kevés olaj

Hozzávalók a besamelmártáshoz:

- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg sajt

Elkészítés:

Nekem volt egy csomag lefagyasztott vegyes zöldségem, brokkoli, karfiol és sárgarépa, így pikk-pakk és már kész is voltam a főzéssel. :)
Csak kivettem a fagyasztóból, majd szobahőmérsékleten felengedtem a zöldséget.

Ha nincs lefagyasztva akkor kb. 20-20 dkg brokkolira és karfiolra lesz szükségünk, meg egy nagyobbacska sárgarépára.
A brokkolit és karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben félpuhára főzzük.
A sárgarépát megpucoljuk és karikára vágjuk, és ezt is megfőzzük  sós vízben.

Amikor a zöldségek megfőttek, lecsepegtetjük.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd csíkokra, sóval és borssal fűszerezzük, majd egy kis olajban átsütjük.

A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet halványra piritjük rajta, majd fokozatosan felöntjük a meleg tejjel, és sűrűre főzzük. A lereszelt sajtot beleszórjuk, és addig kevergetjük, amíg elolvad.

Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd beletesszük a zöldségeket és csirkemell csíkokat és ráöntjük a mártást. Előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, guszta! Éppen ma találtam én is egy brokkolis tésztás receptet.Kíváncsi leszek hogy milyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom is volt. :) Szerintem a tésztás recept is nagyon finom lesz, majd várom, hogy feltedd a blogodra. :)

      Törlés
  2. Finom lehet és egészséges! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen biza, és nagyon gyorsan kész is van. :)

      Törlés