2012. október 10., szerda

Gesztenye torta



Ez a torta már elég rég készült, születésnapot ünnepeltünk a családban és erre az alkalomra volt elkészítve.
Sajnos a tortáról nem tudtam fényképet készíteni, mert elég késő este fejeztem be és amikor már itt voltak a vendégek, akkor csak erről a kis szeletkéről sikerült képet készíteni. Finom volt és gyorsan elfogyott. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 3 ek víz
- pici só
- 1 késhegynyi sütőpor

Hozzávalók a krémhez:


- 25 dkg gesztenyepüré
- 25 dkg krémsajt
- 1 rumeszencia
- 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.

A fehérjét a kis sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot is és kemény habbá verjük. Addig kell verjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A vizet is hozzáadjuk, majd egyenként a tojássárgákat, tovább verve a habot, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-kakaós lisztet.

Egy sütőpapíros gáztepsibe töltjük a tészta masszát és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (tűpróba)

A krémhez a gesztenyepürét kikavarjuk a krémsajttal. A habtejszínt felverjük majd lazán beleforgatjuk a krémsajtos gesztenyéhez.

A kihűlt tésztalapot hosszában 3 egyenlő csíkra vágjuk.

A krémből 3 evőkanálnyit félretesszük a bevonáshoz.

Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a második lapot és rákenjük a maradék krémet. A harmadik tésztalapot ráborítjuk a krémre tetejével lefele, majd a félretett krémmel bevonjuk a tortát. Tetejére egy kis csokit reszelünk díszítésként.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen elfogadnék most egy szeletkét! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nem is csodálom, hogy pikk-pakk elfogyott. Én is rástartoltam volna. :)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen megenném ezt az utolsó szeletet, nagyon szép lett!:)

    VálaszTörlés
  4. Igazán guszta, nagyon finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen Lányok! :)

    VálaszTörlés