2012. október 10., szerda
Gesztenye torta
Ez a torta már elég rég készült, születésnapot ünnepeltünk a családban és erre az alkalomra volt elkészítve.
Sajnos a tortáról nem tudtam fényképet készíteni, mert elég késő este fejeztem be és amikor már itt voltak a vendégek, akkor csak erről a kis szeletkéről sikerült képet készíteni. Finom volt és gyorsan elfogyott. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 3 ek víz
- pici só
- 1 késhegynyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 25 dkg krémsajt
- 1 rumeszencia
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A fehérjét a kis sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot is és kemény habbá verjük. Addig kell verjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A vizet is hozzáadjuk, majd egyenként a tojássárgákat, tovább verve a habot, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-kakaós lisztet.
Egy sütőpapíros gáztepsibe töltjük a tészta masszát és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krémhez a gesztenyepürét kikavarjuk a krémsajttal. A habtejszínt felverjük majd lazán beleforgatjuk a krémsajtos gesztenyéhez.
A kihűlt tésztalapot hosszában 3 egyenlő csíkra vágjuk.
A krémből 3 evőkanálnyit félretesszük a bevonáshoz.
Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a második lapot és rákenjük a maradék krémet. A harmadik tésztalapot ráborítjuk a krémre tetejével lefele, majd a félretett krémmel bevonjuk a tortát. Tetejére egy kis csokit reszelünk díszítésként.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szívesen elfogadnék most egy szeletkét! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNem is csodálom, hogy pikk-pakk elfogyott. Én is rástartoltam volna. :)
VálaszTörlésSzívesen megenném ezt az utolsó szeletet, nagyon szép lett!:)
VálaszTörlésIgazán guszta, nagyon finom lehetett! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lányok! :)
VálaszTörlés