2012. október 29., hétfő

Linzer


Hozzávalók 45 darabhoz:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vanília cukor
- 1 tojássárga
- csipet só
- késhegynyi sütőpor

+Ragasztani: - házi baracklekvár

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekavarjuk, majd a vajjal elmorzsoljuk és a tojássárgával együtt jól összedolgozzuk.

Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőben pihentetjük, de akár egy egész éjszakát is maradhat.



Ezután 2 darabba vágjuk (így könnyebb dolgozni) és enyhén lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk, ügyelve arra, hogy ugyanannyi egész és lyukas darab legyen.

                                                           Sütőpapiros tepsibe sorakoztatjuk, külön az egész karikákat, és külön tepsire a lyukas karikákat (ezeknek kevesebb idő kell a megsüléshez), majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Amiután kihűltek, egy egész és egy lyukas karikát házi baracklekvárral összeragasztunk, és porcukorral megszórjuk. Végük a közepébe csurgatunk még egy kis lekvárt.


7 megjegyzés:

  1. Gyönyörü lett, nagy kedvencem a linzer de csak Karácsony tájékán szoktam sütni.
    Szivesen megkóstolnám ezeket a szép margarétákat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :)
      Nekem is az egyik kedvenc aprósüteményem, és már annyira kívántam hetek óta, hogy nem bírtam ki Karácsonyig, így a hétvégén el is készült. :)

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettek, nálunk is tipikus karácsonyi sütemény, bár most is szívesen eszegetném! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Hankka! :) Karácsonyi süti ide vagy oda, az év bármely napján nagyon finom. ;)

      Törlés
  3. Nálunk bármikor jöhetne, esténként nassolgatni! Nagyon szépek lettek!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Neked is Tücsi! :)
      Nálunk is bármikor jöhet, nagyon szeretjük. :)

      Törlés