2013. április 15., hétfő
Krémpite + Blogkóstoló 8. forduló
Íme elérkezett a Blogkóstoló 8. fordulója. :) Hani a háziasszonyunk, kinek köszönhetően Teller-Cake blogja jutott nekem. Nem olyan rég fedeztem fel az ő blogját, de első perctől kezdve nagyon megtetszett. Nagyon ügyes, ötletes és csodaszép tortákat készít, persze meg sok-sok más finomságot. :) Sokat nézelődtem a blogon, hogy mi is legyen a kiválasztott, de aztán amikor közé tette a nagymamája krémpitéjét, és mindenki úgy dicsérte, nem tudtam kihagyni. Én is megakartam kóstolni, muszáj volt elkészítenem. Nem is vártam sokat, a hétvégén el is készült, és én is megerősíthetem, hogy nem hiába volt dicsérve. Nagyon finom krémes sütemény. A férjem még azt is mondta, hogy nagyon rég nem készítettem ilyen finom krémest, egyszerre 4 szeletett tüntetett el. :D
Szóval nagy sikere volt, és máskor is fogom készíteni.
Teller-Cake, köszönjük a finom süti receptet, Hani neked pedig a játékot!:)
Jöhet a következő forduló. :)
Hozzávalók a lapokhoz:
- 25 dkg liszt
- 1 dkg szódabikarbóna
- 5 dkg sertészsír
- 2 ek porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tejföl
Hozzávalók a krémhez:
- 4,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 7,5 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 22 dkg porcukor
Elkészítés:
A szódabikarbonáttal elvegyített lisztet és cukrot egy tálba szórjuk, elmorzsoljuk a zsírral, majd a tejföllel és tojással együtt egy puha tésztát gyúrunk.
Két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett deszkán mindegyiket egyenként kb. 20x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Egy tepsi hátára sütőpapírt teszünk, majd a kinyújtott tésztalapot átemeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben halvány rózsaszínűre sütjük. Ha a lap széle már kezd barnulni, nyugodtan kivehetjük, mert már megvan.
A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral és tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes krémhez.
A kihűlt lapokat megtöltjük a kész krémmel majd pár órát pihentetjük a hűtőbe. Tetejét megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Címkék:
blogkóstoló,
édes sütemény,
krémes sütemény,
krémpite,
vaníliás krém
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta ez a sütemény! Olyan igazi harapnivaló, jó neked már tudod hogy milyen finom ? Valahogy elkerülte a figyelmemet teller-cake oldalán ez a sütemény. Na majd teszek róla hogy én is ismerjem az ízét!:-))
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! :)
TörlésAjánlom is, hogy kipróbáld, mert nagyon finom. :)
De nagyon jól néz ki nálad is! :) Látszik rajta, hogy mennyire könnyed, finom sütemény, nagyon jól választottál! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Hankka! :)
TörlésUh, ez nagyon jól néz ki, szuper recept! Igazi finomság... :P
VálaszTörlésKöszönöm. .) Valóban nagyon finom, érdemes kipróbálni. :)
TörlésDe jó, hogy ezt választottad, ez egy nagyon fontos süti számomra - ezeregy gyerekkori emlék köt hozzá. Örülök, hogy ízlett Nektek! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, ez nekem is bejönne, valószínű! Köszönöm én is, hogy játszottál velem!
VálaszTörlés