2013. április 15., hétfő

Krémpite + Blogkóstoló 8. forduló



Íme elérkezett a Blogkóstoló 8. fordulója. :) Hani a háziasszonyunk, kinek köszönhetően Teller-Cake blogja jutott nekem. Nem olyan rég fedeztem fel az ő blogját, de első perctől kezdve nagyon megtetszett. Nagyon ügyes, ötletes és csodaszép tortákat készít, persze meg sok-sok más finomságot. :) Sokat nézelődtem a blogon, hogy mi is legyen a kiválasztott, de aztán amikor közé tette a nagymamája krémpitéjét, és mindenki úgy dicsérte, nem tudtam kihagyni. Én is megakartam kóstolni, muszáj volt elkészítenem. Nem is vártam sokat, a hétvégén el is készült, és én is megerősíthetem, hogy nem hiába volt dicsérve. Nagyon finom krémes sütemény. A  férjem még azt is mondta, hogy nagyon rég nem készítettem ilyen finom krémest, egyszerre 4 szeletett tüntetett el. :D
Szóval nagy sikere volt, és máskor is fogom készíteni.

Teller-Cake, köszönjük a finom süti receptet, Hani neked pedig a játékot!:)
Jöhet a következő forduló. :)

Hozzávalók a lapokhoz:

- 25 dkg liszt
- 1 dkg szódabikarbóna
- 5 dkg sertészsír
- 2 ek porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tejföl

Hozzávalók a krémhez:

- 4,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 7,5 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 22 dkg porcukor

Elkészítés:

A szódabikarbonáttal elvegyített lisztet és cukrot egy tálba szórjuk, elmorzsoljuk a zsírral, majd a tejföllel és tojással együtt egy puha tésztát gyúrunk.

Két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett deszkán mindegyiket egyenként kb. 20x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Egy tepsi hátára sütőpapírt teszünk, majd a kinyújtott tésztalapot átemeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben halvány rózsaszínűre sütjük. Ha a lap széle már kezd barnulni, nyugodtan kivehetjük, mert már megvan.

A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral és tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes krémhez.

A kihűlt lapokat megtöltjük a kész krémmel majd pár órát pihentetjük a hűtőbe. Tetejét megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a sütemény! Olyan igazi harapnivaló, jó neked már tudod hogy milyen finom ? Valahogy elkerülte a figyelmemet teller-cake oldalán ez a sütemény. Na majd teszek róla hogy én is ismerjem az ízét!:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva! :)
      Ajánlom is, hogy kipróbáld, mert nagyon finom. :)

      Törlés
  2. De nagyon jól néz ki nálad is! :) Látszik rajta, hogy mennyire könnyed, finom sütemény, nagyon jól választottál! :)

    VálaszTörlés
  3. Uh, ez nagyon jól néz ki, szuper recept! Igazi finomság... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. .) Valóban nagyon finom, érdemes kipróbálni. :)

      Törlés
  4. De jó, hogy ezt választottad, ez egy nagyon fontos süti számomra - ezeregy gyerekkori emlék köt hozzá. Örülök, hogy ízlett Nektek! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, ez nekem is bejönne, valószínű! Köszönöm én is, hogy játszottál velem!

    VálaszTörlés