2013. április 8., hétfő
Sós túrós kockák
Nagyon finom, omlós aprósütemény. Tetejüket bármilyen maggal megszórhatjuk: szezámmag, lenmag, mák, kömény - így még az ízük is variálható. :)
Húsvétra készültek, a sok édes sütemény mellé nagyon jól jöttek.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 2 tk só
- 1 tk sütőpor
Lekenni: 1 tojássárga + 1 ek viz
Szórni: - lenmag (de lehet bármilyen maggal szórni)
Elkészítés:
Egy tálba szórjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a túrót is, majd a tojásokkal együtt alaposan összegyúrjuk. Esetleg, ha nem áll össze, akkor 1-2 evőkanálnyi tejfölet is adhatunk hozzá. Nekem nem volt szükségem semmi féle folyadékra.
Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 1 órára (de akár egész éjszakára is lehet).
Ezután enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, és derelyemetszővel kb. 3x3 cm kockákra vágjuk. Lekenjük a vizel elkavart tojássárgával, majd megszórjuk lenmaggal.
Egy vékony élű kés segítségével megemeljük a kockák egyik felét, így könnyebben feltudjuk emelni. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.
Nekem 71 darab lett ebből az adagból.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta falatkák! Én is szeretem az ilyen apró sós sütiket is!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésHétvégén kipróbálom:)
VálaszTörlésMajd várom akkor visszajelzésed, hogy hogy sikerült :)
TörlésMár elképzeltem juhtúróval is:-) nagyon jó!
VálaszTörlésEredetileg én is juhtúróval szerettem volna készíteni, de nem kaptam sehol, így maradt a tehéntúró. :)
TörlésNagyon guszta, és a túrótól biztosan finom puha is! :)
VálaszTörlésKöszönöm. :) Igen, nagyon puha, omlós volt.
Törlés