Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg kis szemű zabpehely
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 12 dkg szeder (0,5 dl szederlé)
Elkészítés:
A szedret késes mixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojással, az átpaszírozott szederrel és az olvasztott vajjal jól összedolgozzuk. Ha netán túl száraznak tűnik, akkor adhatunk hozzá egy kis tejet is.
30 percre a hűtőbe tesszük, majd dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Egy egyenes, széles talpú pohárral korongokká lapítjuk.
Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, várjunk egy pár percet, majd tegyük át egy rácsra hűlni.
Nagyon jól hangzik ez a recept is:) Szeretem a szedret, biztos szép színe lett belül.
VálaszTörlésSzép a színe is, az íze is finom lehet! Még van szedrem a fagyasztóban:-)
VálaszTörlésDE jó, mindig gyűjtöm a keksz reciket:) Ez is isteni:)
VálaszTörlés