Hozzávalók a tésztához:
- 26 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 dkg búzasikér
- 1 csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 ek poreritrit
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 tk rumaroma
- kb. 2-3 ek natúr joghurt
Hozzávalók a töltelékhez:
- kb. 12 dkg házi szilvalekvár (keményebb fajta)
Tetejét lekenni: - 1 tojásfehérje
Hempergetni: - kb. 3 dkg darált mogyoró
Elkészítés:
A lisztet és a búzasikért egy keverőtálba mérjük, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Rászórjuk a sót, az eritritet és sütőport, majd a tojást és rumaromát is hozzáadva összegyúrjuk annyi joghurttal, hogy összeálljon a tészta.
Cipót formálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és 30 percet hűtőbe pihentetjük.
Ezután a tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, enyhén lisztezett felületen kb. 24 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Megkenjük a lekvár felével és 12 körcikkre vágjuk, majd szélesebb felüktől feltekerjük kifli alakúra.
Megj.: Ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor a kinyújtott és lekvárral lekent körlapot vágjuk 16 körcikkre.
Mindegyik kiflit lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével és darált mogyoróba hempergetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 16-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Rácsra téve kihűtjük, majd porított eritrittel megszórva kínáljuk.
Ismét egy kedvemre való finomságot készítettél, nagyon guszták!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Örülök, hogy neked is tetszik. :)
TörlésCsodásan néznek ki!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésNagyon guszták, finom nassolni valótok volt 😊
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Katalin! :)
TörlésDe szép kiflikék! Nálunk sem tud unalmassá válni, pedig elég gyakran sütök. Tetszik, hogy mogyoróba hempergetted! :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Gerdi! :)
TörlésMég ha nem is unjuk meg, néha kell egy kis plusz. Most a mogyoró volt.;)