Hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 1 mk szódabikrabóna
- 1 mk sütőpor
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 20 dkg méz
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk és elkeverjük.
A mézet és a vajat összemelegítjük. NEM forraljuk, csak addig melegítjük amíg a vaj teljesen felolvad. Félretesszük és langyosra kihűtjük.
A lisztes keverék közepébe öntjük az olvasztott ás kihűlt vajas mézet, és a villával felvert tojásokat. Kanállal elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Én este dolgoztam össze, és másnap reggelig volt a hűtőbe.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk a tésztát. Az egyik tésztadarabot, lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgával. A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.
A másik tésztadarabbal is hasonlóan járunk el.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)
Csodásak! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésBoztosan nagyon finomak voltak, ha ilyen gyorsan fogynak 😀.
VálaszTörlésIgen, csak úgy illantak el a dobozból. :D
TörlésKedves Iza, boldog, békés karácsonyt kívánok sok szeretettel Neked és családodnak!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedves Katalin!
TörlésHasonlóan én is kívánok áldott, békés Karácsonyt Neked és családodnak! :)