Hozzávalók a piskótához:
- 1 csipet só
- 5 ek eritrit
- 2 ek (durum)liszt
- 3 ek kókuszszerelék
Hozzávalók a málnás réteghez:
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 3 ek eritrit vagy ízlés szerint bármilyen édesítő
- 0,5 dl víz
- 3 dkg kókuszos pudingpor
Hozzávalók a csokis réteghez:
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A piskótához a lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Az eritritet kanalanként hozzá adagoljuk, miközben tovább verjük a habot addig, amíg elfogy az egész és a hab kemény nem lesz. Ezután, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, mindig megvárva, hogy jól elkeveredjen. Ezután a kókuszos lisztet egy spatulával óvatosan a habba forgatjuk.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!)
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a piskótát, mert kiszáradhat, és könnyen eltörhet a feltekerésnél!
A kész piskótát egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára vagy egy másik sütőpapírra borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd szorosan feltekerjük a konyharuhával vagy sütőpapírral együtt, és kihűtjük.
A málnát a vízzel, az eritrittel és a citromhéjjal együtt egy lábasba tesszük. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük, amíg levet enged és az eritrit teljesen elolvad. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Hagyhatjuk így is, de én most szerettem volna hogy sima legyen a krém, ezért egy szűrön átpasszíroztam.
A pudingport pár evőkanálnyi málnalével csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi málnalevet is, elkavarjuk, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Tetejére szorosan folpack-ot teszünk, hogy hűlés közbe ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük.
Amikor már jól kihűlt, de nem kemény, akkor kihabosítjuk.
Ezután kitekerjük a teljesen kihűlt piskótatekercset, majd a málnakrémet egy vékony rétegben rákenjük. Erre egyenletesen rákenjük a csokikrém felét, és szorosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük legalább 1 órát, majd a megmaradt csokikrémmel bevonjuk a tekercs külsejét és megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel.
Hűtőbe tesszük tálalásig, majd ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.
Nagyon finom lehet a piskótatekercsed ezzel a krémmel. Nagyon guszta, szép színe van!
VálaszTörlésMi nem tartuk a Valentin napot, s ahogy Te is írod, minden nap úgy kell, kellene élni, hogy a párunk érezze a szeretetet, mintha minden nap ünnep lenne, persze ez nem sikerül mindig, de igyekszünk... 😁😄
Köszönöm szépen Katalin! :)
TörlésIgen, egyetértek, néha vannak nehezebb napok, de azért mindig sikerül dűlőre jutni. :)
Ismét milyen finomat készítettél! Csodásan néz ki, ennek nem lehet ellenállni. :) Egyébként is imádom a piskótatekercset!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vanilin! :)
Törlés