Hozzávalók:
(1 bögre - 2,5 dl)
- 1 bögre liszt
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1,5 kg alma
- 2-3 tk fahéj
- 15 dkg fagyos vaj
Elkészítés:
A vajat lefagyasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy tálba elvegyítjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük a fahéjjal.
Egy 23 cm-es kerek forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A lisztes keveréket 1/3-át beleszórjuk a forma aljába, majd erre rákanalazzuk az alma felét (levével együtt). Rászórjuk a lisztes keverék 2/3-át, majd erre a megmaradt almát, eligazítjuk, és végül a megmaradt lisztes keveréket is rászórjuk.
Villával megszurkáljuk, majd a torta tetejére reszeljük a fagyos vajat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Nagyon jó ez a recept! Túróval már készítettem hasonlót, de almával eszembe sem jutott volna. Pedig szuper ötlet!
VálaszTörlésÉn meg túróval nem készítettem még ..... de hamarosan az is lesz. ;)
TörlésÖrülök, hogy elkészítetted :) - én már többször sütöttem, mert nagyon szeretjük és tényleg nincs vele sok macera.
VálaszTörlésKöszönjük szépen Juditka! :) Nagyon finom volt a süti, és tényleg seperc alatt össze lehet állítani.
TörlésCsiribi-csiribá és ennyi?? Már vittem is ... :-DD
VálaszTörlésCsupán ennyi. ;) Vigyed csak, jó lesz majd egy sietős napon elkészíteni. :)
TörlésÉn meggyel készítem el. Annyira klasszul hangzik,hogy azonnal elmentettem.Szerintem rendszeresen terítékre fog kerülni.Nagyon szeretem az ilyen pikk-pakk sütiket. köszi!
VálaszTörlésMeggyel .... milyen jó ötlet, biztos nagyon finom lesz.
TörlésRemélem, hogy olyanra sikerül mint ahogy elgondoltad, és ízleni fog nektek is! :)
Nagyon jó ötlet! Fincsi lehetett! Szeretem az ilyen gyors recepteket! :)
VálaszTörlésÚgy tűnik, hogy sokunknak tetszenek az ilyen gyors sütik. :)
TörlésJúj, én is imádom az ilyen hátradőlős sütiket! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet...