Nagyon finom süti, ugyancsak a gyorsan elkészíthető édességek kategóriából, és nem mellesleg mutatós is. Az egyszerű meggyes sütit különlegesebbé teszi a krémsajt, szinte elolvad az ember szájába. :)
Az eredeti receptben ricottát írt, de én egy nagy doboz görög joghurtot lecsepegtettem, és az így kapott krémsajtot használtam a sütihez.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 3 tk kakaópor
- 9 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tk rumaroma
- 2 tojás
- kb. 1,5 dl natúr joghurt
Hozzávalók a krémsajtos részhez:
- 25 dkg krémsajt
- 1 tojás
- 1 ek búzadara
- 1 ek liszt
- 7 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
+ 20-25 dkg kimagozott meggy
Elkészítés:
Ha házilag szeretnénk elkészíteni a krémsajtot, akkor egy tésztaszűrőt kibélelünk egy összehajtott gézzel és egy mélyebb lábasra tesszük. Beleborítjuk a joghurtot (400 g). Vigyázzunk arra, hogy ne kavarjuk meg a joghurtot, hanem hagyjuk úgy ahogy kiesik a dobozból. A gézt összecsomózzuk, ráakasztjuk egy fakanál nyelére, a szűrőt kivesszük, hűtőbe tesszük és ott hagyjuk egy éjszakára, hogy a felesleg folyadék (savó) lecsepegjen.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóporral.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, sóval és rumaromával. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és jól kikeverjük. Ezután váltakozva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, és simára keverjük.
A krémsajtot kikavarjuk a cukorral és tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és búzadarát is, és egyneművé kavarjuk.
A kakaós masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe (24x32 cm), majd erre kanalazzuk rá a krémsajtos masszát. Egy villával márványosítjuk a tetejét, majd erre rászórjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Hű, de jól néz ki! :) Ez nekem való, imádom a krémes sütiket! Elmentettem. :)
VálaszTörlésA tésztán kicsit módosítva elkészítettem a sütid. Egyszerűen isteni. Köszönöm a receptet. :)
VálaszTörlés