2014. november 24., hétfő
Rukkolás csicseriborsó saláta, csirkemell csíkokkal
Mit is kezdjünk, hogyha az előző napról megmaradt egy szeletke sült csirkemell, de már senkinek sem elég? Férj válasza gyorsan jött: tegyük salátába. ;) Szét néztünk a kamrába, s ami kéznél volt az került bele. Esetleg ha valakinek nincs húsija, akkor nélküle is nagyon finom lesz a saláta.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető saláta, és még egészséges is. :) Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 2 főre:
- 1 csicseriborsó konzerv (240 g nettó)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis lila hagyma
- 2 marék rukkola
- 1 tenyérnyi nagyságú sült csirkemell filé
Hozzávalók az öntethez:
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.
A paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk kisebb kockákra.
A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
A sült csirkemellet falatnyi csíkokra vágjuk. (Ha nincs megmaradt sültünk, akkor a nyers csirkemell filét megmossuk, leitatjuk, majd sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.)
A citromlevet keverjük el az olívaolajjal, majd ízesítjük sóval, borssal.
Egy salátástálba összeforgatjuk a zöldségeket és a húscsíkokat, meglocsoljuk az öntettel, és keverjük össze. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Hűtőbe tesszük kb. 30 percig, hogy az ízek érjenek össze, majd tálaljuk.
Címkék:
csicseriborsó,
gluténmentes,
gluténmentes recept,
lila hagyma,
rukkola,
saláták,
sült csirkemell
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De finom saláta, ilyeneket én is nagyon szeretek :-)
VálaszTörlésNagyon guszta, szívesen fogadnék egy tálkával! :)
VálaszTörlés