Ebből az adagból 33 darab 15 g-os zabpehelygolyó lett.
Hozzávalók 33 darab 15 g-os golyóhoz:
- 20 dkg zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csipetnyi só
- 1 ek méz
- 2 dl habtejszín
+ a hempergetéshez: - kb. 2-3 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A habtejszínt lábasba tesszük, és kis lángon felforrósítjuk.
Egy nagyobb tálba szórjuk a zabpelyhet, kókuszreszeléket és sót, majd elvegyítjük. Rácsurgatjuk a mézet, hozzáöntjük a forró tejszínt és összeforgatjuk. Hagyjuk kihűlni.
Ezután a masszából nedves kézzel golyókat formázzunk, majd egyenként kókuszreszelékben forgatjuk.
De szépek lettek! Zabpelyheset nem ettünk még, gondolom nagyon finom lehet így is :-) És biztosan egészséges is!
VálaszTörlésNagyon guszták, csupán egy darabot gurítsál már ide nekem:-)) Mézest már kijelöltem próbakészítésre de lehet hogy ebből készítem majd... köszi!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Én is rajongok a zabpelyhes édességekért, úgyhogy kipróbálós recept! :) Gurítasz felém pár golyócskát? :)
VálaszTörlés