2015. május 30., szombat

Kókuszos-vörösáfonyás zabkeksz



Mint már többször említettem, nagyon szeretjük a zabkekszet. Szinte minden hétvégén készül valamilyen, most a kókuszos-vörösáfonyáson volt a sor. Csakúgy mint a többi zabkeksz, ez is nagyon egyszerűen elkészíthető, finom és még egészséges is. :)

Hozzávalók kb. 28-30 darabhoz:

- 6 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 dkg rizsliszt
- 6 dkg zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg barna cukor
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ml vanília aroma
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 5 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítés:

A zabpelyhet, kókuszreszeléket és barna cukrot kávédarálón porrá daráljuk, majd a többi száraz hozzávalóval egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük.
A kockára vágott vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojással és a vanília aromával egyneművé dolgozzuk. Végül az áfonyát is hozzáadjuk.

Folpackba csomagoljuk és 1 órát a hűtőbe pihentetjük.

Diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk őket. Tenyerünkkel lelapítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

A tepsibe hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen záródó dobozba tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése