2015. június 9., kedd

Kétszínű epreske


Alig lehet már epret kapni, ami van is elég gyenge, de azért kis mennyiségben még vesszük mert nagy kedvencünk a friss eper. Legutóbb, amikor vettünk egy kilónyit nem volt olyan finom, nem ettük olyan lelkesen mint korábban, így sütibe végezte. A receptet Andinál találtam, még tavaly mentettem el, s most végre elkészítettem. Egy kicsit változtattam a recepten és kisebb tepsit használtam, a kisült sütemény pedig nagyon finom lett. Ajánlom nektek is kipróbálásra, ha nincs már eper, bármilyen gyümölccsel nagyon finom lehet. :)

Hozzávalók:

- 15 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 0,5 dl + 3 ek tej
- 1 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek kakaópor

+ 25 dkg eper

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz.
Tovább keverve, hozzáadjuk a joghurtot és a fél deci tejet, valamint az olajat is. Ezután több részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is amíg egynemű lesz a massza.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez keverjük a kakaóport és a 3 evőkanál tejet, és simára keverjük.

Egy 24x29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a kakaós masszát belesimítjuk. Rákanalazzuk a világos masszát és megpróbáljuk egyenletesen elsimítani, majd kirakjuk a tetejét az eperrel. Ha nagyobbak az eprek akkor vágjuk ketté, de akár egészbe is hagyhatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

5 megjegyzés:

  1. Jaj, de örülök neki, hogy elkészítetted. Kedves egészségetekre. Most szívesen megkóstolnék egy szeletet vagy kettőt :-D

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon jó recept. Mutatós is, finom is. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép színes szeletek! Egyszerű és nagyszerű recept.

    VálaszTörlés