2015. július 10., péntek

Kókuszos-meggyes sütemény



Már nincs az az elviselhetetlen meleg, úgyhogy belehet kapcsolni a sütőt és megsütni ezt a kókuszos-meggyes sütit.  Most teljes kiőrlésű lisztből készült, de finom liszttel is ellehet készíteni. Ugyancsak egyszerűen és gyorsan elkészíthető süti, mint oly sokszor mostanában. Ha elmúlik a meggy szezon, bármilyen más gyümölccsel is ki lehet próbálni. :)

Hozzávalók:

- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 7 dkg kókuszreszelék
- 1 csipetnyi só
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg (barna)cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 8 dkg tehéntúró
- 0,6 dl olaj
- 2,5 dl natúr joghurt
- 20 dkg kimagozott meggy

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, sót és kókuszreszeléket egy tálba szórjuk és elvegyítjük.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz, valamint a cukor teljesen felolvad.
Tovább keverve hozzáadjuk a túrót és olajat is, majd felváltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, és egyneművé keverjük.

Egy 24x29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk. Kirakjuk a tetejét a kimagozott meggyel.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

2 megjegyzés: