2018. január 5., péntek
Füstölt lazacos töltött tojás
A férjem nagyon kedveli a tojást, ha tehetné minden étkezésnél tojást enne. Az utóbbi időben a füstölt lazacot is igen megkedvelte, így gondoltam, hogy szilveszterre párosítom a kettőt, és füstölt lazacos töltött tojást készítek. Annyira jól sikerült, hogy a férjem állítása szerint a legfinomabb töltött tojás amit valaha is készítettem. :)
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 7 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
- 1 ek tejföl
- 1 tk mustár
- 10 dkg füstölt lazac
- 2 tk apróra vágott kapor
- őrölt bors, só ízlés szerint
Elkészítés:
Enyhén sós vízbe keményre főzzük a tojásokat. Hideg vízbe kihűtjük, majd meghámozzuk és hosszában ketté vágjuk. Óvatosan kiszedjük a tojások sárgáját és egy magas falu edénybe tesszük.
Hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, a kisebb darabokra vágott füstölt lazacot és botmixerrel krémesre dolgozzuk. Izésítjük őrölt borssal, és szükség esetén sóval. Az apróra vágott kaprot is hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük és megtöltjük az üres tojásfehérje üregeket.
Habzsák hiányában kis kanál segítségével is meglehet tölteni a tojásfehérje üregeket.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd kaporral díszítve tálaljuk.
Címkék:
előétel,
főtt tojás,
füstölt lazac,
kapor,
krémsajt,
lazac,
mustár,
tejföl,
tojás,
töltött tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése