Nem lesz nagy adag az alább felsorolt hozzávalókból, ha több személynek készítünk, akkor nyugodtan lehet duplázni, triplázni az adagot.
Hozzávalók 14 darab 12 grammos golyóhoz:
- 12 dkg mogyoróvaj
- 4 dkg pillecukor
- kb. 1 dkg apró szemű zabpehely
Elkészítés:
A mogyoróvajat a pillecukorral együtt egy kisebb lábasba tesszük. Alacsony lángon, állandó kevergetés közben addig melegítjük, amíg teljesen összeolvad, és egy sima, egynemű masszát kapunk.
Levesszük a lángról, és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formálható legyen.
A masszából kézzel kis golyókat formázunk, és máris fogyaszthatjuk. :)
Tipp: A megformázott golyókat csokiba is márthatjuk. Ebben az esetben, a golyókat egy tálcára rakosgatjuk, majd betesszük a mélyhűtőbe addig, amíg a csokit felolvasztjuk. A mélyhűtőből kivett golyókat megmártjuk a csokiba, sütőpapíros tálcára rakosgatjuk. Tetejét megszórhatjuk egy-egy csipet durvára vágott mogyoróval, majd megvárjuk míg megdermed a csoki. Mivel a golyók jó hidegek ezért pár perc alatt megköt a csoki, és már fogyaszthatjuk is. :)
Ötlet innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése