Ez a teljes kiőrlésű almatorta a gyorsan elkészíthető sütemények sorát gazdagítja. Egyszerű elkészíteni, tésztája puha és szaftos, és az a kellemes illat ami belengte az egész lakást, miközben sült és még utána is ..... Nagyon finom, képtelenség abbahagyni. Alig sikerült 1-1 szeletet félretenni másnapra, pedig nem is olyan kis adag. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 tojás
- 12 dkg eritrit (vagy más édesítő)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1,2 dl tej
- 0,6 ml olaj
- 2 alma + 1 ek citromlé
- 3 dióbél
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral.
Az almákat megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházukat kivájjuk, majd az egyiket felszeleteljük. A másik almát kisebb kockákra vágjuk.
Mindkettőt meglocsoljuk egy kevés citromlével, és félretesszük felhasználásig.
A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és kivilágosodik. A fahéjat is hozzákeverjük, majd alacsonyabb fokozatra állítjuk a mixert, és vékony sugárba hozzáadjuk a tejet is. Több részletbe a lisztes keveréket is hozzáadjuk, végül az olajjal együtt egyneművé keverjük.
Egy spatulával beleforgatjuk a kockára vágott almát, majd egy 23 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Tetejét kirakjuk az almaszeletekkel, és megszórjuk a darabosra vágott dióval, kicsit belenyomkodva.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve 5 percet pihentetjük, majd óvatosan levesszük a tortaforma karimáját és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tetejét megszórjuk porított eritrtittel, majd szeleteljük.
Recept ötlete innen.
Nagyon szép, mint egy rózsa! És nagyon finom is lehet, az alma és fahéj mindig jó párosítás :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :) Nálunk is nyerőpáros az alma és fahéj.
TörlésFinom lehetett alma és dió jó páros hozzá még a fahéj:)
VálaszTörlésBiza, nagyon finom volt. Ma újra elkészítettem.😊
Törlés