Bevallom, hogy a csokoládé és a mogyorókrém az, aminek nagyon nehezen tudok ellenállni. Amíg mások tévénézés közben pattogatott kukoricát és chips-et eszegetnek, addig én csokicseppeket szedegetek vagy mogyorókrémet kanalazgatok. Tudom, hogy nem a legegészségesebb, de ez a gyengém. Mivel elég sok csokit fogyasztunk, próbálok jó minőségű csokoládét vásárolni, és a mogyorókrémet is elkészíteni házilag. Így tudom, hogy nincs teletömve cukorral és mesterséges anyagokkal. Ennek a csokoládés mogyorókrémnek az állaga nem az a selymes, mint megszokhattuk a bolti társától, inkább rusztikusnak nevezném, ellenben nagyon mogyorós és jó csokoládés. Nagyon-nagyon finom. :)
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 17 dkg tejcsokoládé
- 1 tk méz vagy ízlés szerint
- 1 ek semleges ízű olaj
Elkészítés:
Konyharuhára borítjuk, és ledörzsöljük barna héját.
Késes aprítóba tesszük a sóval együtt, és krémessé őröljük.
Közben a kétféle csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet és olajat, majd egyneművé keverjük. Langyosra hűtjük, majd a mogyorómasszához adjuk, és addig mixeljük, amíg tökéletesen elkeveredik és elérjük a kívánt állagot.
Csatos vagy befőttes üvegekbe töltjük, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Ebből a mennyiségből kb. egy 400 ml-es üvegnyi csokis mogyorókrém lesz.
Sokan azt tartják, hogy hütőbe kell tárolni, de én soha nem teszem a mogyorókrémet hideg helyre, mert akkor megkeményedik, és nem lesz krémes az állaga, amit bármikor használhatok.
De guszta, én is szívesen elkanalaznám 😊.
VálaszTörlésKöszönöm Katalin! :) Akkor már ketten vagyunk. ;)
TörlésÉn is szeretem kanalazgatni a mogyorókrémet és a mogyoróvajat. 😊 Nagyon guszta! Gyönyörűek a fotók!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vanilin! :)
TörlésA mogyoróvaj nem annyira kedvencem, de a mogyorókrémet azt nagyon szeretem, a legjobb kanállal enni. :D
Nagyon kívánatos, váljon egészségedre!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! :)
Törlés