2011. július 14., csütörtök
Hideg őszibarackleves habgaluskával
Az az igazság, hogy nem nagyon szoktunk gyümölcslevest készíteni, inkább nyersen megesszük a gyümölcsöt, de mostanában bármelyik blogban nézelődtem, mindenkinél valamilyen gyümölcsből készített leves volt, így gondoltam én is készítek, nem lehet olyan rossz.....és nem is volt :).
Nagyon ízlett mindkettőnknek, biztosan nem most készítettem utoljára baracklevest.
Hozzávalók:
- 50 dkg őszibarack
- 4 ek cukor
- 2 ek vanilia puding
- 7 dl tej
- citromlé
Elkészítés:
A barackokat megmossuk és egészben héjastul forró vizbe merítjük 1-2 percre, majd kivesszük és hülni hagyjuk.
Amíg egy kicsit hülnek a barackok, addig elkészítjük a levesnek valót.
1 ek vizben a cukrot, állandó kavargatás közben karamelizáljuk, majd 2 dl tejjel feltöltjük és addig kavargatjuk, amíg elolvad a karamell.
A pudingport csomómentesre kavarjuk a megmaradt tejjel, majd bele csurgatjuk a karamelles tejbe, és sűrűre főzzük.
Közben már meghültek a barackok, lehámozzuk, kimagvaljuk és egy kis citromlével összeturmixoljuk, majd a tejbe töltjük, és jól összekavarjuk.
Hűtőbe tesszük, majd tálaláskor kockára vágott nektarint teszünk bele és habgaluskát.
A habgaluska ötlete Ottistól jött, gondoltam a baracklevessel is nagyon finom :)
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 1 ek cukor
- 1 csomag vanilia
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd jó kemény habbá verjük. Ezután 1 percre betesszük a mikrohullámú sütőbe majd szép galuskákat szaggatunk belőle és a levesbe helyezzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon finom lehet.
VálaszTörlésHú, ez most jólesne! Még ilyen este is nagyon meleg van...
VálaszTörlésSzerintem is nagyon fincsi lehet,már rég készülök kipróbálni egy ilyen hideg gyümölcs levest ,csak nem volt receptem,na de most nics kifogás:)
VálaszTörlés@Petra, finom is :)
VálaszTörlés@Flóra, itt is nagyon meleg van és valóban jól esett ez a hideg leves/desszert.
@Cakeni, remélem fog ízleni!
A hideg gyümölcsleves nagyon finom!!
VálaszTörlésNézz be hozzám, van egy meglepetésem!
VálaszTörlésÓ, ez egy égi jel volt, hogy ide keveredtem teljesen véletlenül:)
VálaszTörlésÉpp ma került szóba itthon, hogy vészesen gyorsan romló őszibarackjainkat fel kellene sürgősen használni... hát itt a megoldás:)
Köszönöm előre is a receptet,a holnapi ebéd leves része: pipa:D
Angi
@Flóra, nagyon kedves tőled!
VálaszTörlésKöszönöm :)
@Angi, remélem ízleni fog nektek is! :)
VálaszTörlés