2011. július 12., kedd

Teli tál


Be kell valljam, hogy ez a finomság nem az én művem. Kedves férjecském lepet meg vele, és csak ajánlani tudom, mert nagyon finom lett. :)

Mivel ő készítette, nem tudom a pontos adagot semmiből és nem is tudok képeket mutatni, csak a "végeredményről" :)

Hozzávalók:

- 1 kg krumpli
- 1 nagyobb piros  paprika
- 3 hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- kolbász
- 5 tojás
- sonka
- olaj
- 15 dkg sajt vagy túró
- paraidcsom lé

Elkészítés:

Egy jénai tál vagy mélyebb tepsi aljára olajat töltünk.

A krumplit, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, majd megmossuk jól a zöldségeket.
A fokhagymát apróra vágjuk, a többi zöldséget pedig karikára.
A kolbászt ugyancsak karikára, a sonkát pedig hosszú csikokra szeleteljük.

Amikor előkészítettük a hozzávalókat a következő képpen helyezzük a jénaiba vagy a tepsibe: olaj, krumpli, hagyma, fokhagyma, paradicsom, kolbász, paprika. Sózzuk ,borsozzuk és leöntjük egy kis paradicsomlével, hogy ne legyen olyan száraz, majd megszórjuk túróval.

Ezután jön még egy réteg mindenből, csak a kolbász helyett ez alakalommal sonkát teszünk: krumpli, hagyma, fokhagyma, paradicsom, sonka, paprika.

A tojásokat jól felverjük sóval, borssal és ráöntjük az egészre.

Letakarjuk alufoliával és betesszük a sütőbe kb. 40 percre.

Amikor már jól összefőtt akkor levesszük az alufóliát, a tetejét jól megszórjuk túróval és még visszatesszük 5-10 percig, hogy piruljon meg.

És íme a már elkészült teli tál :)


4 megjegyzés:

  1. Jól néz ki ez a tepsi!!!Vacsorára éppen jól jönne!! gratulálok a férjednek!!!!

    VálaszTörlés
  2. Guszta és teccik... A férjed látom, szereti a túrót. :) Én is. Igaz, én mindent.

    VálaszTörlés