2014. január 10., péntek
Tormás sajttekercsek
Szilveszterkor, a tojáskrémes szendvicsfalatkák mellé, még készítettem pár darab sajttekercset is, így kedvünkre falatozhattunk. Ezek is nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek pár órával fogyasztás előtt, majd tálalásig hideg helyen tárolandók.
Hozzávalók a tormakrémhez:
- 1 tk majonéz
- 1 mk mustár
- 1-2 ek tejföl
- 1-2 tk frissen reszelt torma
- só
Egyéb hozzávalók:
- sajtszeletek
- gépsonka
- piros paprika
- rukkola
- olívabogyó
Elkészítés:
A paprikát hosszúkás csíkokra vágjuk, a sárgarépát megpucoljuk és karikára vágjuk.
A tormakrémhez a hozzávalókat egy tálba simára keverjük, pici sóval izesítjük.
Egy sajtszeletet vékonyan megkenünk tormakrémmel, ráteszünk pár rukolla levelet (vagy salátát, bébispenótot), ráborítunk egy szelet sonkát, majd ezt újra megkenjük vékonyan tormakrémmel. Az egyik, keskenyebb végére teszünk egy csík pirospaprikát, és óvatosan, szorosan feltekerjük. A tekercs két végében fogvájót szúrunk, majd középen kettévágjuk, így pont falatnyi tekercseket kapunk. Olívabogyóval és karikára vágott sárgarépával díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De nagyon jól mutatnak és finomak lehettek!
VálaszTörlésMennyi finomság, jó lett volna nálatok szilveszterezni :-)
VálaszTörlésFolytatódik a hidegtál! Szépek, jól mutatnak. Tetszik a tormakrém is külön:)
VálaszTörlésde szépek:) Imádom a sajtokat:)
VálaszTörlésŐk is nagyon helyeskék, igazi kis partyfalatok! :)
VálaszTörlés