2014. augusztus 28., csütörtök
Kókusztejes-currys csirkemell
A rohanó hétköznapokra kitűnő vacsora lehet. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és mégis egy kicsit más, különlegesebb finom fogás. :)
Hozzávalók:
- 4-5 ek olívaolaj
- 65 dkg csirkemell
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk curry
- 2 ek szójaszósz
- 2,5 dl kókusztej
- 2,5 dl húsleves alaplé
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd felkockázzuk. 2-3 evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát is és 1-2 percig még pároljuk. Ezután rászórjuk a curryt, még 1 percet pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és levessel.
Amikor már fő, beletesszük az elősütött csirkemell kockákat és lassú lángon, fedő nélkül, addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
Végül hozzáadjuk a szójaszószt is, és ízesítjük sóval, borssal. Összeforraljuk és máris fogyaszthatjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk, megszórva kevés apróra vágott petrezselyemzölddel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez tényleg kitűnő lehetett :-)
VálaszTörlésTetszik! Jól jönnek az ilyen fincsi és gyors vacsiötletek! :)
VálaszTörlésÉs elmondanád hogy mitől fog ez besűrűsödni?
VálaszTörlésKedves Névtelen, addig főzzük, néha belekavarva, míg eléri a kívánt krémes-szószos állagot. Ez kb. 5-10 perc.
Törlés