Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 6 dkg nyírfacukor
- 1 alma (lereszelve mérve 9 dkg)
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 3 ek olaj
- 24 dkg kimagozott meggy
Tetejére szórni: - 1 marék durvára vágott dió
Elkészítés:
Egy tálba szórjuk a lisztet, majd elkavarjuk a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és a nyírfacukorral.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A tejet egy magasabb falú edénybe öntjük, beleütjük a tojást, majd az olajjal és almapéppel együtt simává keverjük. Több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és egyneművé keverjük. Végül a kimagozott meggyet is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt 30 x 11 cm-es püspök kenyér formába öntjük a masszát, elsimítjuk majd tetejére szórjuk a durvára vágott diót.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 - 50 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve, a túllógó sütőpapír segítségével kiemeljük a formából és rácson kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése