Megragadva az alkalmat, köszönöm mindenkinek aki meglátogatja szerény blogomat és virtuálisan megkínálok mindenkit egy finom vaníliakrémes mákkockával! Fogadjátok szeretettel! :)
A süteményről csak annyit, hogy egy nagyon egyszerű liszt nélkül készített mákos piskóta, a krém pedig egy főzött vanília krém. Így együtt valami leírhatatlanul finom sütemény, még a mákot nem kedvelő férjem is megdicsérte. Ajánlom nektek is elkészíteni, akár dupla adag krémmel is, ha nem szeretnétek inkább a mákot érvényesíteni. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók a mákos piskótához:
- 5 tojás
- 16 dkg porított eritrit (porcukor)
- 5 dkg kókuszzsír
- 20 dkg darált mák
- 2 tk sütőpor
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
- 1,5 dl tej
- 2 dkg főzhető vanília ízű pudingpor
- 3 dkg eritrit
- 1 mk vanília paszta
- 3,5 dkg vaj
Elkészítés:
Sütőpapírral bélelt 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!
A krémhez a pudingport az eritrittel együtt egy edénybe szórjuk, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet is, elkavarjuk, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a lángról, tetejére szorosan folpackot teszünk, hogy hűlés közbe ne bőrösödjön, és kihűtjük.
A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, hozzáadjuk a vanília pasztát, majd kanalanként a szobahőmérsékeltű vajat és kihabosítjuk.
A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, majd mindegyik tetejét díszítjük a csillagcsöves habzsákba töltött krémmel.
Tipp: - Ha nincs kézügynél kókuszolaj, akkor használjunk helyette 7,5 dkg vajat.
- Eritrit helyett használhatunk nyírfacukrot vagy cukrot is.
- Habzsák hiányában, a krémet csak egyszerűen kenjük a sütemény tetejére, díszítésként szórjuk meg egy kevés egész mákszemmel.
- Eritrit helyett használhatunk nyírfacukrot vagy cukrot is.
- Habzsák hiányában, a krémet csak egyszerűen kenjük a sütemény tetejére, díszítésként szórjuk meg egy kevés egész mákszemmel.
- Nyugodtan készíthetünk dupla adag krémet, mert simán elbírja.
Nagyon szépen lettek, méltóak az ünnepre :-) Biztos nagyon finom, és nekem is ízlene, mert szeretem a mákosat.
VálaszTörlésGratulálok a 7 évhez, és még sokszor ennyit kívánok hogy a konyhában eltölts :-)
Köszönöm szépen! :)
TörlésCsodásan néz ki! Boldog blogszülinapot! Süss még nekünk nagyon sok finomságot! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésGratulálok, boldog blogszülinapot és további sok sikert kívánok! A sütid nagyon tetszik biztos finom volt!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Törlés