2013. június 10., hétfő
Sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
- kb. 80 dkg sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l alaplé (nekem húsleves volt)
- 2 ek vaj
- só, bors,
- 1/2 tk curry,
- 1/2 tk örölt gyömbér
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a vajon megfonnyasszuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony karikára vágott sárgarépát, majd egy keveset pároljuk.
Felöntjük az alaplével, beletesszük a megpucolt és áttört fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel majd fedő alatt puhára főzzük.
Levesszük a lángról és összeturmixoljuk.
A levesből pár kanállal merünk a tejszínhez a hőkiegyenlítés miatt és visszacsurgatjuk a levesbe, majd összemelegítjük.
Levesgyönggyel tálaljuk.
Címkék:
curry,
főzőtejszín,
gyömbér,
krémleves,
levesek,
levesgyöngy,
sárgarépa,
sárgarépa leves
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Így még sosem készítettem, de jó lehet:)
VálaszTörlésNagyon szép a színe:) Imádjuk a leveseket, bármilyen formában, nyáron hidegen is isteniek:)
VálaszTörlésCsak főve tudom megenni a répát, nyersen nem. Tetszik ez a leves, szerintem ízlene is. Kell tennem egy próbát:-)
VálaszTörlés