2013. május 22., szerda

Bodzalé



Nem is tudom van-e valaki, aki ne szeretné a bodzát, mi minden esetre nagyon szeretjük. Főleg a meleg napokon, jól lehűtve kitűnő hűsítő.:)
Tervbe van véve a bodzaszörp is, meg fagyi is, ja meg egy karamellás változat is, úgy hogy remélem sikerül még bodzavirághoz jutni az idén. :)

Hozzávalók:

- 6-8 virág
- 35 dkg cukor
- 2 citrom
- 5 l víz

Ha valaki édesebben vagy savanykásabban szereti, lehet hozzáadni még cukrot vagy citromot.

Elkészítés:

A virágokat kirázzuk, hogy az esetleges bogarak kiessenek belőle, majd nagyon óvatosan megmossuk, inkább lepermetezzük vízzel, hogy a port is lemossuk.

Egy 5 literes üveg aljába tesszük a virágokat, a karikára vágott citromokat, és beleszórjuk a cukrot is. Felöntjük vízzel, és egy kis tányérral lefödjük.

Hűvös helyen (kamra, hűtőszekrény) hagyjuk három napig, hogy érlelődjön.

Ezután leszűrjük, üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése