Ami megfogott ennél az ételnél, persze azon kívül, hogy gyorsan elkészíthető, az a mustárszósz volt, hisz eddig még nem ettünk. Amikor elkészült, nagyon meglepődtem milyen finomra sikeredett, és még a férjem is megdicsérte, ő aki nem csirkehús párti. Örültem, hogy végre egy olyan csirkehúsos ételt sikerült készítenem, amit a férjem is jó ízűen eszik meg, és még repetázott is. :)
Köszönet ezért Edónak, akitől a receptet hoztam. :)
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 3 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemellet nagyobb csíkokra vágjuk, és az olajon néhány perc alatt fehéredésig megsütjük.
Hozzáadjuk a mustárt, sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és roppanósra párolt brokkoli, karfiol és sárgarépa keverékével tálaljuk.
Hűha ebből én is repetáznék annyira guszta! Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon szeretem az ilyen ételeket:) Gyakran készítek mustáros dolgokat, pedig a párom ki nem állhatja, de aztán az ételekben valahogy átalakul, finomul, így már ízlik neki is:)
VálaszTörlésMilyen jól néz ki! Tetszik ez a mustáros szósz!
VálaszTörléslevesben főtt tyúkhussal is meg lehet csinálni, nagyon tetszik :)
VálaszTörlés